Kesä ja kärpäset

Tovi onkin ehtinyt vierähtämään viimekirjoituksista. Aika menee kuin siivillä ja kaikenlaista on ehtinyt tapahtua, toisaalta samat rutiinit ja työt odottavat tekijäänsä edelleen.

Beyoncee varsoi pirtsakan oripojan huhtikuun puolen välin paikkeilla The Bosses Lindystä ja uutta varsaa on yritetty laittaa alulle, tälläkertaa isäehdokkaana Il Villaggio.

Kilpahevosista Tres Bien Ås on siemennetty Maven’s Way:llä ja todettu tiineeksi.

Sabiina taas siemennetty huippuhienolla Costellolla ja nyt pidetäänkin peukut pystyssä, että ensi keväänä varsa syntyisi.

Kuuman ja kuivan alkukesän jäljiltä ensimmäinen poutajakso heinänteossa onnistui hyvin, mutta sato jäi määrältään niukaksi. Vielä olisi niitettävää useampi hehtaari.

Muuten täällä on kaikki ennallaan, tarharemonttia on tehty pikkuhiljaa koko kesä. Vanhoja sadekatoksia on kaadettu nurin ja tarkoituksena on rakentaa tilalle uusia hieman toisenlaisella ratkaisulla. Tarhojen pintaa on kuorittu ja tolppia uusittu, aitamateriaalina toimii edelleen lankut. Lankkutarha on kestävä ja helppo tehdä, samoin se on hevoselle turvallinen.

Varsojen opetus on meneillään ja ne ottavat ensimmäisiä kärrylenkkejä kohti isompia koitoksia.

Kilpatoiminta on ollut vähäistä. Tres Bien Ås on juossut miltei viikoittain, mutta kärkisijat ovat puuttuneet. Ajat ovat olleet hyviä ja hevonen on kuntonsa puolesta kunnossa, mutta se viimeinen taistelutahto uupuu.